Már alig vártam, hogy ribizlis időszak legyen, végre megpakolhattam a zabkásámat vele.
Hozzávalók 1 adaghoz:
Hozzávalók 1 adaghoz:
4 ek zabpehely (35 g)
35 g friss ribizli
2 dl forró víz, vagy kókusztej
1 kk 4x-es erősségű vaníliás édesítőszer
Teljesen egyszerű a történet keverj össze mindent, öntsd le forró vízzel vagy magtejjel, hagyd állni legalább 5 percet majd fogyaszthatod. Ha nincs vaníliás édesítőszered lehet sima is.
Egész mennyiség vízzel készítve:
Kalória: 256 Kcal
Szénhidrát: 23 g
*Ribizli miatt gyors felszívódású ch-ot is tartalmaz ezért IRdiétában kiváló tízóraira és uzsonnára. Reggelire és vacsorára viszont nem.
*Gyomorfekély, GERD, akut és ch gastritisben a ribizli savassága miatt aktív, fellángolt szakaszban ne fogyszd, válassz helyette kókuszos, vagy fahéjas zabkását.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése