Most mivel rengeteg ribizli termett bőségesen megturbóztam friss gyümölccsel is.
Hozzávalók 3 adaghoz:
3 dl tej
0,5 dl főzős tejszín
2 púpos ek TBL 65 g (teljes kiőrlésű tönköly liszt, de lehet más rostosabb liszt is)
1 ek 4-xes erősségű édesítőszer
2 púpos ek holland kakaópor (15 g)
1 tojás sárgája
+120 g friss ribizli
A száraz alapanyagokat alaposan elkeverem.
Külön kikeverem a tejet a tejszínnel.
A száraz alapanyaghoz adom a tojássárgáját és a tejszínes tejet, majd az egészet felfőzöm.
Amikor kész, botmixerrel átdolgozom így igazán lágy lesz, hozzá keverem a ribizlit. Poharakba adagolom és mehet a hűtőbe.
Egész mennyiség 3 adag:
Kalória: 570 Kcal
Szénhidrát: 60 g
1 adag:
Kalória: 190 Kcal
Szénhidrát: 20 g
*IR diétában uzsonnára jó a gyümölcscukor és a tejcukor miatt.
*Gyomorbetegség, GERD, ac/ch gastritisben laktózmentes tejtermékkel vagy magtejjel az emésztőrendszer kímélése miatt. Fellángolt, gyulladt időszakban ribizli nélkül.
*Vesebetegségben a kakaó miatt nem ajánlott.
Jó étvágyat kívánok!
*IR diétában uzsonnára jó a gyümölcscukor és a tejcukor miatt.
*Gyomorbetegség, GERD, ac/ch gastritisben laktózmentes tejtermékkel vagy magtejjel az emésztőrendszer kímélése miatt. Fellángolt, gyulladt időszakban ribizli nélkül.
*Vesebetegségben a kakaó miatt nem ajánlott.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése