Bugyog belőle a vanília krém, nyári gyümölcsökkel van tele, nem kell attól tartani, hogy a piskóta összeesik vagy egyáltalán ebben a melegben sütőt sem kell beindítani. Ha nem vagy cukrász alkat, akkor ezt a torát pont neked találták ki, ahogy nekem is.
Hétvégén nincs itthon a gyerekem, de ezt még Ő is simán megcsinálná, aztán eltűnne vele a szobájába és senkinek nem adna belőle, de mivel mama beachen van, ezért így járt, ez most a miénk lesz. Na jól van azért Én nagyon rendes anyuka vagyok ám, küldök egy képet a gyereknek, hogy faljuk fel a tortát. :D nehogy már azt higgye, csak a mama tud olyan jókat sütni-főzni :D
Hozzávalók:
150 g zabpehely
1-1 ek Dia-wellness vaníliás édesítőszer és 4x-es erősségű édesítőszer (vagy vanília és 2 ek 4x-es)
késhegynyi sütőpor
100 g túró
2 tojás
2 dl cukormentes mandula tej
Krémhez:
4 púpos ek (100 g) Dia-wellness vaníliás pudingpor
4 dl cukormentes mandulatej
Egyéb:
150 g vegyes bogyós gyümölcsök
Szóval ha nincs gofri sütőd, akkor ezt a tortát megsütheted kontakt grillben vagy csak simán palacsinta sütőben is, ennyire cuki kis univerzális tészta.
Gofrihoz a tészta hozzávalóit elkeverem, először nagyon folyós lesz, de 5 perc állás után felveszi végleges kanalazgató formáját.
Sütőpapírra tésztával 4 ek tetszőleges formát halmozok, nálam téglalap. Lefedem a sütőpapírral és mehet a kontakt grillbe, kb 1,5 perc alatt elkészül, bár sütője válogatja. Én a téglalapokat négyzetre vágtam, lehet kör alakú is.
A pudingot készre főzöm, langyos állapotban rétegezem a bogyós gyümölcsökkel.
Egész mennyiség 5-6 adag:
Kalória: 1265 Kcal
Szénhidrát: 153 g
*IR diétában tízóraira és uzsonnára kiváló választás
*Gyomorfekély, GERD, ac/ch gastritisben fellángolt szakaszban bogyós gyümölcs helyett párolt fahéjas almával, párolt fahéjas körtével vagy simán csak pudinggal magában is isteni finom. A puding és a zab kifejezetten jótékony a gyomor nyálkahártyára.
*Vesebeteg diétában figyelembe kell venni, hogy túrót is tartalmaz. Egész mennyiség Feh tartalma: 58 g
Jó étvágyat kívánok!
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése