Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2020. június 10., szerda

Ropogós házi müzlikeverék

Milyen a tökéletes házi műzlikeverék? Először is nincs hozzáadva szirup, cukor, adalék, tartósítószer, csak csupa-csupa ropogós vitamindús finomság, amit kedved szerint variálhatsz. Így nem csak az immunrendszerünket tudjuk biztonságosabban támogatni, de a pénztárcánkat is kíméljük, hiszen olcsóbban kijössz a házilag összedobott változattal, mint a kész dobozossal. 



Egész mennyiség 320 g

Alap műzli hozzávalók:
125 g zabpehely
25 g zabkorpa
25 g chiamag
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer

Variálható hozzávalók nálam most a következő:
30 g törökmogyoró (1 marék)
30 g mandula (1 marék)
25 g mosott, áztatott mazsola (1 marék)
1 ek fahéj
25 g 80 %-os étcsoki aprítva

*Azzal kezdem, hogy a mazsolát vagy bármilyen más aszalt gyümölcsöt elkezdek átmosni, áztatni. Ezt kb egy éve csinálom, mert iszonyat koszosak az aszalványok. Blogban van egy ijesztő fáziskép, ahol a második mosóvizet fényképeztem le..szóval Én mosom, mosom, áztatom, amíg tiszta nem lesz, így az a rengeteg hozzáadott cukor is klasszul kijön belőle legalább, ezután újra szárítom konyharuhán. 
Természetesen ez a lépés akár teljesen el is hagyható. 

A fent felsoroltakból a magvakat és a csokit fogom és kedvem szerint aprítom, majd összekeverem az összes többi hozzávalóval.

Csatos üvegbe zárom, mielőtt kiveszek belőle felrázom az édesítő és a fahéj miatt. 

Forró-lobogó tejjel, vízzel vagy növényi tejjel leöntöm, hagyom állni 5-10 percet, ezután fogyasztható.

100 g Ropogós házi müzlikeverék:
Kalória: 350 Kcal
Szénhidrát: 38 g

50 g Ropogós házi müzlikeverék:
Kalória: 175 Kcal
Szénhidrát: 19 g 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése