Egész mennyiség 320 g
Alap műzli hozzávalók:
125 g zabpehely
25 g zabkorpa
25 g chiamag
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
Variálható hozzávalók nálam most a következő:
30 g törökmogyoró (1 marék)
30 g mandula (1 marék)
25 g mosott, áztatott mazsola (1 marék)
1 ek fahéj
25 g 80 %-os étcsoki aprítva
*Azzal kezdem, hogy a mazsolát vagy bármilyen más aszalt gyümölcsöt elkezdek átmosni, áztatni. Ezt kb egy éve csinálom, mert iszonyat koszosak az aszalványok. Blogban van egy ijesztő fáziskép, ahol a második mosóvizet fényképeztem le..szóval Én mosom, mosom, áztatom, amíg tiszta nem lesz, így az a rengeteg hozzáadott cukor is klasszul kijön belőle legalább, ezután újra szárítom konyharuhán.
Természetesen ez a lépés akár teljesen el is hagyható.
A fent felsoroltakból a magvakat és a csokit fogom és kedvem szerint aprítom, majd összekeverem az összes többi hozzávalóval.
Csatos üvegbe zárom, mielőtt kiveszek belőle felrázom az édesítő és a fahéj miatt.
Forró-lobogó tejjel, vízzel vagy növényi tejjel leöntöm, hagyom állni 5-10 percet, ezután fogyasztható.
100 g Ropogós házi müzlikeverék:
Kalória: 350 Kcal
Szénhidrát: 38 g
50 g Ropogós házi müzlikeverék:
Kalória: 175 Kcal
Szénhidrát: 19 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése