Mostanában a homoktövis természetes immunerősítő hatását is igyekszem kiaknázni, az egyik kedvenc receptem ez a pohárkrém, ami az elmúlt napokban sokszor került tízóraira az asztalra. Szegény jó öreg homoktövis nem túl népszerű, pedig szerencsére már egyre több helyen beszerezhető. Próbáljátok ki bátran pohárkrémnek is a sokoldalú homoktövist igazán üdítő élményben lesz részetek, nem lehet megunni egykönnyen.
Hozzávalók adagonként:
2 ek zabpehely (25 g)
1 kk 4x-es édesítőszer
1 tk homoktövis püré
1 kis doboz natúr joghurt (125 g)
Zabpelyhet a pohár aljába kanalazom. A joghurt egy részét naturan teszem a pohárba, maradékot kikeverem az édesítőszerrel és a homoktövissel. Tetszés szerint rétegezem.
Azonnal fogyasztható, bár én egy adagot másnap vittem munkába és másnap még sokkal finomabb volt. Én pohárkrémhez csak 1 tk pürét, limonádéba pedig 1 ek pürét szoktam használni, így egy kis üveg homoktövis egy hónapig elég.
Egész mennyiség:
Kalória: 283 Kcal
Szénhidrát: 20 g (2/3 lassú felszívódású ch+1/3 gyors felszívódású ch)
Nem IR diétában a nap bármely szakában ehető.
Egyébként a joghurt miatt Én csak tízóraira ettem, mert a joghurt egy érdekes tejtermék, közepesnél kisebb glikémiás indexe van, mégis rendesen képes meglökni az inzulint, a modern dietetika ezt mondja, ezért a fránya joghurtot gyors ch-ként kezeli.
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése