Hozzávalók:
200 g brokkoli
60 g barna bulgúr
3 tojás
1 kis doboz tejföl (150 g)
só
1 ek sörélesztő pehely (ha nincs akkor helyette sajt)
A bulgúrt beleteszem a kis cserépedénybe, leöntöm 1 dl enyhén sózott forró vízzel.
A brokkolirózsákat sós vízben kifőzöm, külön kifőzök 2 db tojást is.
A tejfölt elkeverem a maradék nyers tojással és pici sóval.
Ezután már a rétegezés következik.
A bulgúrt meglocsolom a tojásos tejföllel, erre teszem a szeletelt 2 db tojást, amit szintén meglocsolok tojásos tejföllel, majd végül megy rá a főtt brokkoli és a maradék tojásos cucc.
Tetejét Én kalória spórolás miatt sörélesztő pehellyel szórtam meg és nem sajttal, de persze lehet sima füstölt sajttal is szórni.
Így, ahogy van megy 200°C-os sütőbe sülni, amíg aranybarna nem lesz.
Egész mennyiség 1 adag IRdiéta vagy 2 adag bárkinek:
Kalória: 811 Kcal
Szénhidrát: 51 g (lassú felszívódású ch)
*IR esetén ez 1 adag ebéd, de eszméletlen sok szerintem, valahogy a bulgúros ételekkel mindig így járok..Szóval ha 50 g-os Ir diétát követsz, akkor ennek neki kell majd kapaszkodnod, hogy megedd, nekem nem sikerült csak a felét benyomnom a gyomrom miatt, ez kicsit aggasztott is, mi lesz velem délután, de szerencsére jól bírtam.
*Sima fogyasztó szándékú diéta: Ha kétszerre eszed meg, akkor csak 405 Kcal és 25 g ch 1 adag.
*Mivel zsírfűszerszegény, ezért gyomor-bél fekélybeteg diétában, emésztőrendszeri gyulladásban is beilleszthető. Én laktózmentes tejfölt használok, mehet akár zsírszegény tejföl is vagy joghurt helyette.
*Vesebeteg diétában csak a tojás fehérjét használd fel. A brokkolit főzés előtt 1 órával áztasd le bő vízben így csökken a K tartalma, ezután fedő nélkül lehet főzni.
Egyébként fehérjeszegény étel, az egész mennyiség Feh tartalma: 27 g
Jó étvágyat kívánok!
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése