Száraz alapanyagok hozzávalói:
170 g zabpehely darálva
30 g teljes kiőrlésű tönköly liszt
1 csapott ek utifű magliszt (8 g)
1 kk sütőpor (3 g)
1 kk szódabikarbóna
125 g áfonya
2-3 szál levendula virág
1 ek sáfrányos szeklice (elhagyható)
Nedves alapanyagok hozzávalói:
1 púpos ek joghurt (70 g) lehet növényi is
1 tojás
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
20 ml olaj
2,5 dl tej-lehet magtej is
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverem.
A nedves alapanyagokat egy másik tálban szintén kikeverem, az édesítő azért kerül ide, hogy elolvadjon.
A két részt elkeverem egymással.
8 muffin formába osztom. 190°C-on sütöm 40 perecet.
Fele-fele arányban tartalmaz gyors és lassú felszívódású szénhidrátot, így ez a muffin tízóraira tökéletes választás.
Amennyiben a joghurt és a tej növényi származék, mehet vacsorára. Ez utóbbi esetben 15 g ch lesz 1 db muffinban.
Egész mennyiség 8 db:
Kalória: 1252 Kcal
Szénhidrát: 139 g
1db Levendulás áfonyás muffin :
Kalória: 157 Kcal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése