A ropi, amit garantáltan nem tudsz abbahagyni..
Hozzávalók 3 nagy gáztepsihez:
400 g Dia-wellness 50%-al csökkentett liszt
50 g szemes mák (nem kell darálni)
1 tojás
2 dl víz
50 ml oliva olaj (Lehet kókusz vagy sima olaj is)
1 kk sütőpor
1 púpos tk só
A lisztet a sütőporral, sóval, mákkal alaposan elkeverem. Hozzáadom a tojást, olajat, vizet. Tésztává gyúrom.
Nagyon vékonyra nyújtom kb 2 mm-re és vékonyra vágom derelye vágóval. A tészta eközben el kezd dagadni, így újra ki kell majd nyújtani, ezért a kezdetben kevés tésztád, menet közben egyre szaporodik..a végére 3 nagy gáztepsi ropid lesz.
A ropikat nem kenem le tojással, és mindig hideg gáztepsibe teszem, aztán sütöm.
200°C-on hőlégen 10 perc alatt kisül, a lényeg, hogy aranybarna legyen, ne halovány.
Egész mennyiség 500 g:
Kalória: 2886 Kcal
Szénhidrát: 163 g
100 g mákos ropi:
Kalória: 577 Kcal
Szénhidrát: 33 g
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése