Hozzávalók pite "tésztához":
300 g zabpehely
2 ek holland kakaópor
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 dl tej (lehet növényi is)
100 g vaj vagy növényi margarin
Krémhez:
2 kis doboz túró (2x250 g)
1 tojás
250 g eper
2,5 4x-es erősségű édesítőszer
ha színesebbre szeretnéd picike ételfesték, nálam 1/2 kk céklapor
1 ek zabkorpa (15 g)
Díszítésre:
Eper, ehető virág(nálam ibolya és rózsa), vagy bármi amit szeretnél.
A tészta hozzávalóit alaposan ledolgozom, egy ki vajazott pitetortába teszem darabokban majd kézzel belenyomkodom úgy, hogy a peremére is felérjen.
Előmelegített sütőbe teszem 190°C-ra 10 percre.
Közben az epret feldarabolom, hozzáadom az édesítőszert, tojást, túrót és botmixerrel eldolgozom. Ha színesebbre szeretnéd mehet hozzá természetes színező, és persze a zabkorpa. (ha nincs zabkorpád, akkor 2 púpos ek puding por)
Kiveszem a sütőből a pite alapot, beleöntöm a túrókrémet és visszateszem még 20 percre.
Amikor kihűlt lehet díszíteni. Ha a túró töltelék kicsit repedezik, akkor nyugodtan fedd el gyümölcsökkel és ehető virággal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése