Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2020. április 25., szombat

Mákos édesburgonya nudli

Jó ebédhez szól a nudli. Ma mákos bundával és csupa egészséges hozzávalóval.


Hozzávalók:
100 g édesburgonya
300 g zabpehely darálva
1 db tojás
1 dl víz + só

100 g mák
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer  vagy én pl eritritet használtam

Az édesburgonyát enyhén sós vízben kifőzöm. 
Zabpelyhet darálom, hozzáütök 1 db tojást. Beleteszem a tört, langyos édesburgonyát és az 1 dl vizet. 
Kemény tésztát készítek belőle. 
Ujjnyi vastag rudakat sodrok, egymás mellett 4 rudat egyszerre felvágok tetszőleges hosszúra, lobogó sós vízben kifőzöm.
Én a felét nyersen fagyasztóba tettem így csak fele mennyiségű mákot készítettem hozzá.

Mákot édesítőszerrel ledarálom, beleforgatom a nudlikat. 
2/3 lassú felszívódású ch, 1/3 gyors felszívódású ch ebédre és vacsorára is jó IRdiétában.

Egész mennyiség mákkal együtt 4 adag:
Kalória:1778 Kcal
Szénhidrát:193 g

1 adag Mákos édesburgonya nudli:
Kalória:445 Kcal
Szénhidrát: 48 g

Mák nélkül kopasz nudli egész mennyisége 580 g:
Kalória: 1198 Kcal
Szénhidrát: 184 g




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése