Hozzávalók:
100 g édesburgonya
300 g zabpehely darálva
1 db tojás
1 dl víz + só
100 g mák
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer vagy én pl eritritet használtam
Az édesburgonyát enyhén sós vízben kifőzöm.
Zabpelyhet darálom, hozzáütök 1 db tojást. Beleteszem a tört, langyos édesburgonyát és az 1 dl vizet.
Kemény tésztát készítek belőle.
Ujjnyi vastag rudakat sodrok, egymás mellett 4 rudat egyszerre felvágok tetszőleges hosszúra, lobogó sós vízben kifőzöm.
Én a felét nyersen fagyasztóba tettem így csak fele mennyiségű mákot készítettem hozzá.
Mákot édesítőszerrel ledarálom, beleforgatom a nudlikat.
2/3 lassú felszívódású ch, 1/3 gyors felszívódású ch ebédre és vacsorára is jó IRdiétában.
Egész mennyiség mákkal együtt 4 adag:
Kalória:1778 Kcal
Szénhidrát:193 g
1 adag Mákos édesburgonya nudli:
Kalória:445 Kcal
Szénhidrát: 48 g
Mák nélkül kopasz nudli egész mennyisége 580 g:
Kalória: 1198 Kcal
Szénhidrát: 184 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése