Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2020. március 16., hétfő

Snídlinges pogácsa

Eredetileg csak egy sima zabos túrós zsemlét szerettem volna sütni magamnak a jövőhétre, aztán megláttam az asztalon a cserepes snídlinget és azonnal elcsábultam egy lágy pogácsára, anyukámhoz készültünk és neki sütöttem inkább ezt..Murphy törvénye amikor valamit nagyon szuper jól szeretnél csinálni biztos elbaltázod, na nálam nem lett nagy gubanc a vége, csak kétszer tettem hozzá a szódabikarbónát, amitől aztán túl püffedtek és szétterültek. Egyébként még így is maga volt a tökély, úgyhogy ma megint megsütöm csak magunknak.



Hozzávalók:
250 g (1 dob) túró
150 g (1 kis pohár) tejföl
1 db tojás
1 tk só
80 g zabpehelyliszt
60 g tönköly liszt
1 kis marék aprított snídling vagy amennyit szeretnél
1 gerezd zúzott fokhagyma (elhagyható)
1/2  kk szódabikarbóna

Minden hozzávalót eldolgozol egymással, hagyod állni 20 percet a zabpehelyliszt miatt. 1 marék tönköly liszttel meghintett nyújtólapon áthempergeted a pogácsa masszát, úgy, hogy nem kell beledolgozni, csak kívülről lepje be teljesen a liszt. Nagy pogi szaggatóval (tepertős pogi szaggató méret) kiszúrod, lekened tojással. Mehet a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a 190°C-os sütőbe fél órára.

Egész mennyiség 25 db:
Kalória: 1144 Kcal
Szénhidrát: 100 g

1 db pogácsa:
Kalória: 46 Kcal
Szénhidrát: 4 g





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése