Hozzávalók 800 g-hoz:
200 g zabpehely darálva
200 teljes kiőrlésű tönköly liszt
2 tk só
1 púpos ek tejföl (80 g)
1 tojás
3 dl tej
3 g instant élesztő
1 ek olaj
100 g kovász *
*Kovászt akár 12 óra alatt is készíthetsz, ebbe a tésztába már tökéletes ez a gyors kovász is, este összedobod, meleg helyen hagyod konyharuhával lefedve, reggel mehet a buli: 50 g darált zabpehely+50 g tk tönköly liszt+70 ml langyos víz+1/2 kk cukor. Persze ha van rendes kovászod az a legtutibb.
Lángos készítés menete:
A liszteket a sóval elkeverem.
A tejfölt, tojást, olajat villával kikeverem.
A tejben kis cukorral felfuttatom az élesztőt.
A lisztes alapba mélyedést készítek, hozzáadom a tejfölös cuccot, az élesztős tejet és a kovászt. Alaposan kidolgozom, hagyom kelni.
Amennyit szeretnék annyit kicsípek belőle, olajos kézzel formázom, majd kisütöm. A maradékot olajozott zacskóba teszem, úgy, hogy a zacskóban legyen hely, mert a hűtőben még nőni fog.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése