Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2020. március 12., csütörtök

Citrusos sült tea

Mai léböjt napra elkapott a sült tea láz, két félét is készítettem, ebből a citrusos már nyáriasítva van, már ha megéri. Hidegen és forrón is lehet fogyasztani, attól függ milyen kedved van.




Hozzávalók:
➡️ 1 db narancs
➡️ 1 db citrom
➡️ 2 ek Dia-Wellness 4x-es erősségű édesítőszer
➡️ 1 ujjnyi vastag gyömbér
➡️ 0,5 dl víz
A gyümölcsöknek csak a húsát használom fel, a héj alatt lévő fehéret amennyire bírom levágom, magokat eltávolítom, apró kockára vágok mindent.
Az egészet egy picike jénaiba teszem. Leszórom édesítőszerrel, öntök rá vizet.
210°C-on 30 perc alatt készre sütöm. Kis üvegbe szedem, és kész.
Azonnal vagy később is fogyasztható, csak fel kell önteni vízzel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése