Hozzávalók:
126 g tonhal steak
2 tk olivaolaj
só
60 g rizs válogatás (basmati, fekete és barnarizs)
50 g spenót levél
1 ek krémsajt
A rizst teszem fel először főni, mert annak több idő kell. Amikor megfőtt, aprítógépben hozzáaprítok 50 g bébi spenótot, azonnal a forró rizshez keverem. Adok hozzá még 1 ek krémsajtot, amitől bársonyos ízt kap.
Közben a tonhalat sózom, mindkét felét olivaolajjal bekenem. Forró, olajmentes serpenyőben mindkét oldalát pár perc alatt készre grillezem.
Egész mennyiség:
Kalória: 498 Kcal
Szénhidrát: 47,2 g
*IR, PCOS: a rizsválogatás lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz, ha nem tudod ezt beszerezni hasonló kedvező glikémiás indexű rizst is főzhetsz pl barna rizst vagy basmatit.
*Gastritis, gyomorfekély, GERD esetén a sózással óvatosan kell bánni, a túl sok só ugyanis gyomorsav termelést vált ki. Krémsajt laktózmentes legyen, esetleges intolerancia miatt a puffadás ne nyomja a gyomrot, mert az is savtúltengést produkál.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése