Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2020. február 20., csütörtök

Zellerbundában grillezett csirkemell

Kontakt grillrezésről általában a puskaszáraz ebédekre lehet asszociálni, pedig az egyik legkalóriacsökkentettebb és leggyorsabb sütési eljárások egyike, ha jól csinálod a száraz csirkemell még másnap is puha marad. Bármilyen fűszerrel meg lehet bolondítani a husit amit a vasalóba teszünk, de mi van akkor ha tilos a fűszer a diétában..vagyunk így egy páran. Na akkor kell a kiskapukat megkeresni. Én tegnap a zellergumó intenzív aromás ízét vetettem be, hihetetlenül feldobta a semleges csirkemellet. 



Hozzávalók:
150 csirkemell

snídling
30 g zeller reszelve

Körethez: 
180 g főtt barna bulgur
45 g főtt édesburgonya
260 g csiperke
1 ek oliva olaj vagy kókuszolaj

Csirkemellet sózom, mindkét felét beborítom reszelt zeller gumóval és aprított snídlinggel, kézzel jól belenyomkodom. A csirkemellet nem klopfolom csak egyszerűen vékonyra vágom. Felhevített kontakt grillben pár pillanat alatt átsütöm, tényleg nem kell sok idő nem, a saját gőzében megfől mire tízet számolsz. Lehet, hogy a bunda egy része a grillre ragad, azt szedjétek le és tegyétek a húsra, valami isteni finom.

Körethez a gombákat nagyra vágom, 1 ek olivaolajon vagy kókuszolajon ki mit használ, sóval megindítom sütni. Ne tegyél alá több olajat, mert irdatlan mennyiséget magába szívna tök feleslegesen. Elkeverem a bulgurt a tört édesburgonyával, ha kell még sózom egy picit kóstolás után. A sült hússal, pirított gombával együtt tálalom. 

Egész mennyiség:
Szénhidrát: 48,5 g
Kalória: 521 Kcal







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése