Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2020. február 24., hétfő

Langalló

Túró alapú pizza kistestvére langalló változatban sem okozott csalódást. Feltétnek bármit használhattok, amit a konyhátokban találtok.

Hozzávalók:
125 g zabpehely darálva
csipet só
1 tojás
125 g túró
60 g natúr joghurt
1 tk sütőpor

Kence
100 g tejföl
snídling
1 gerezd fokhagyma


Feltéthez: 
7 db olajbogyó
1 kicsi tv paprika (45 g)
2 nagy fej gomba (46 g)

A tésztához a túrót, joghurtot, darált zabpelyhet és a sütőport alaposan eldolgozom. Hagyom állni 10 percet. Kinyújtom, sodrófával egy sütőpapírral bélelt kis tepszibe helyezem. Nem baj ha elszakad, a tészta, nem fog látszani, nyugodtan nyomkodd össze.

Kikeverem a tejfölt az aprított snídlinggel, belereszelem a fokit, sózom. Ezzel a kencével lekenem a tésztát és mehet rá a feltét. Nálam ma olajbogyó, gomba és paprika ment rá, de bármi mehet helyette amit megkívántok.
190 °C-on sütöm 30 percet

Egész mennyiség 2 adag ebéd vagy 4 adag kis étkezés: 
Szénhidrát 84,2 g
Kalória: 975 Kcal

1/2 langalló, ha ebédre szánod:
Szénhidrát:42,1 g
Kalória: 488 Kcal





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése