Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2020. február 27., csütörtök

Rozmaringos nyúl vele sült bébi céklával

Mi családunk nagyon szereti a nyúlhúst, még a finnyás gyerekem is, ami szerintem igen nagy szó. Az én nyulam már a sütőben sült autentikus felvonásban, mikor elkezdtem azon gondolkodni vajon miért eszünk ennyire kevés nyúlhúst, úgyhogy kicsit utána néztem. 
Kiderült, mi magyarok majdhogynem több halat eszünk, mint nyulat, pedig hal fogyasztás is igen kevés. Ennek valószínű megvannak az anyagi okai is, hiszen a hal és a nyúlhús nem valami olcsó étel, viszont diétára szorulóknak vagy fogyókúrázoknak a sok csirke mellett igazán változatos, üdítő fehérjeforrás lehet. Kismamáknak, kisgyermekeknek és elesett betegeknek is az egyik legjobb választás hiszen alacsony a zsír és koleszterin tartalma, könnyen emészthető, szinte az összes B-vitamin megtalálható benne, eszenciális aminosavai a legjobban tudnak beépülni a szervezetünkbe. 




Hozzávalók:
500 g nyúl eleje (Ebből az én részem 200 g lett, ezzel számolok tovább)
3 bébi cékla (126 g)

szárított romaring

Köret 1 adag: 
50 g száraz barba bulgúr
20 g sárgarépa


A nyulat, sózom, megszórom rozmaringgal, céklával együtt egy sütőzacskóba teszem, nem kell hozzá olaj egyáltalán, a nyúl húsból elég lé fog kifolyni, amiben a cékla is meg tud sült.

Köretnek: 
Apró kockára vágott sárgarépával együtt főtt barna bulgúrt ettem, sok fodros salátával.

1 adag rozmaringos nyúl céklával, köret nélkül:
Szénhidrát: 7,2 g
Kalória:324 Kcal

1 adag 200 g nyúlhússal és körettel számolva (IR ebéd):
Szénhidrát: 47,9 g
Kalória: 557 Kcal






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése