Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2020. január 19., vasárnap

Rakott csirke

Tegnap mire hazaértem a Bartina túráról egy kis tepsi csőben sülttel várt férjem. Fiamnak és neki rakott krumpli készült, ennek a mintájára sütött nekem egy nagy adag rakott csirkét. Annyira finom volt, hogy felét fel is faltam két nekifutásra, receptet csak olyan pasis elmondásra tudok adni, mert Ő nem fényképez és pláne nem mér, csak bedobál mindent vagy a bográcsba vagy a tepsibe, viszont valszeg pont ezért minden marha finom lesz.



Hozzávalók egy 27x19 cm-es tepsihez:
3 db teljes csirkecomb filézve, főzve
3 db főtt tojás
valamennyi gomba nyersen
1 db sárgarépa nyersen, darabolva
1 db zöld kaliforniai paprika
1/2 kis doboz tejföl 
kis doboz joghurt
trappasita sajt gondolomra reszelve
pici só minden réteghez

Ezután mindent akár egy rakott krumplit berétegezett a tepsibe ( a joghurtos, tejfölös keverékhez reszelt sajtot is), alufólia alatt sütötte majdnem fél órát, majd még 20 percet sütötte fólia nélkül, ezután reszelt a tetejére sajtot és még 10 percet sütötte infrasütésen. 

Nem olajozta ki a tepsit, nekünk olyan cirmos, hagyományos mama tepsink van, amibe semmi nem ragad le, de lehet sütni jénaiban is, akkor tegyél alá egy réteg sütőpapírt is a biztonság kedvéért.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése