Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. október 4., péntek

Erdei bogyós gyümölcsleves hamis polentával

Örök dilemma nálunk, hogy az egyik legkedvesebb levesünknek mi legyen levesbetétje, nagyon sokáig a picike túrógombóc vitte a prímet, aztán meguntuk, így most újítottam zabkorpa polentára, dehogy kicsit ellensúlyozzam a gyümölcs gyors felszívódású szénhidrátjait nálam kukoricadara helyett zabkorpával készült.

Erdei bogyós gyümölcsleves hozzávalói:
270 g kiolvasztott erdei bogyós gyülmölcs levével együtt
1 ek Dia-wellness vaníliás főzős pudingpor (20 g)
2,5 dl light laktózmentes tej (lehet más tej is vagy növényi tej is)
1 ek Dia-wellness cukorhelyettesítő

Zabkorpa polenta hozzávalói:
100 g zabkorpa
0,5 dl tej
1 db S-es tojás (ha nem számít a kalória neked, akkor tojás helyett mehet nyugodtan 1 ek teavaj)
1 ek Dia-wellness cukorhelyettesítő

Gyümölcslevest a szokás módon elkészítem: A gyümölcsöt elkeverem az édesítőszerrel, a pudingport kikeverem a tejjel, a két részt összeöntöm, ezután forrásig főzöm. Hűtöm, jelen esetben melegen lesz fogyasztva.

A zabkorpa polentához a zabot elkeverem a tojással (vagy vajjal), tejjel, hagyom állni 10 percet. Sütőpapírral bélelt picike tepszibe teszem, szétsimítom. 190°C-on sütöm 10 percet.
Tetszőleges kockára vágom, gyümölcslevessel tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése