Legklasszabb szezonális gyümölcsöt a fügét vetettem be reggelire, pont olyan klasszul működik a palacsintában akár az alma vagy a körte, ha nem annál is jobban.
Hozzávalók 8 db-hoz:
15 dkg zabpehely darálva
15 dkg túró
2 tojás
2 dl tej
csipet só
csipet fahéj
2 tk cukorhelyettesítő
1 kk sütőpor
2 db füge
A tojásokat szétválasztom.
A tojás fehérjén és a fügén kívül mindent eldolgozok egy sűrű masszává.
A tojásfehérjét felverem, óvatosan a masszához keverem.
A fügét nagyon vékonyra vágom, szinte lapszerűre.
Felhevítek egy palacsintasütőt ici-pici olajat teszek, oda ahova a palacsintatésztát rakom. 2-2 ek-al két kupacot teszek, kicsit elegyengetem, de nem túlzottan. Ha ügyesen tudsz fordítani, akkor három kupacot is csinálhatsz nyugodtan, én béna vagyok :D
Vékony fügeszeleteket teszek a tetejére, fedő alatt egyszer vagy kétszer megfordítva 5-8 perc alatt közepes hőn készre sütöm.
1 db Fügés-túrós amerikai palacsinta:
Kalória: 138 Kcal
Fehérje: 8,6 g
Zsír: 4 g
Szénhidrát: 14 g
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése