Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. szeptember 29., vasárnap

Diós-kakaós keksz

Gyermek tízórais doboz kedvenckéje következik, ha ezt elkészíted másnap egészen biztos a te leszel a legszuperebb anyuka a világon.


Hozzávalók 22 db 5 cm-es nagyságú kekszhez:
250 g tönkölyliszt
50 g zabpehely
4 ek (60 g ) pörkölt nagy darabra tört dió
1 kk sütőpor
1 ek kakaópor 8 g
3 ek Dia-wellness cukorhelyettesítő
2 S-es tojás
100 g laktózmentes teavaj
0,5 dl laktózmentes tej

Minden hozzávalót alaposan eldolgozok kézzel, kis gombóckákat készítek. A gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és kilapítom.

Hőlég keverésen 190°C-on 12 percet sütöm.

Pörkölt dióhoz egy kicsi tipp, mivel bármennyire nem nagy idő elkészíteni, azért mégis macera, főleg ha sietünk, ezért Én amikor diót pörkölök mindig egyszerre többet készítek, a maradékot pedig hűtés után üvegben tárolom.

,


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése