Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. szeptember 8., vasárnap

Cheddáros bomba

Végtelen egyszerű és végtelen finom már az a varáiáció is, amit magamnak sütöttem, de persze a fiam már megint változtatást eszközölt a sajátján mi szerint "Na tegyél már bele egy kis füstölt tarját nekem anyám, mert ez így nagyon csajos" mondat után ellibent a suliba..Én meg ott maradtam az összerakott finomsággal, amit meg kellett turbóznom férfias hozzávalóval..Húúú, hát az övé aztán tényleg brutál jó lett, de azért az enyémre sincs panasz.


Hozzávalók 9 db húspogácsa laphoz
500 g darált hús
50 g zabpehely
1 tojás
1 gerezd fokhagyma

frissen őrölt vegyes szemes bors

Feltét hozzávalók:
300 g reszelt nyers karfiol
100 g tejföl
100 g cheddár sajt
20 g zabpehely
1 gerezd fokhagyma

Gyerekemnek pluszban 2 szelet füstölt tarja kockázva

10 g cheddár a végén szórásnak

A feltéthez a karfiolt lereszelem, sózom és hagyom állni. Kinyomkodom a levét, hozzáadom a tejfölt, 1 db reszelt fokhagymát, reszelt 100 g cheddárt, zabpelyhet és hagyom állni, amíg a húspogácsát készítem.

A húspogácsához a fokhagymát az összes többi hozzávalóhoz reszelem. Mindent alaposan eldolgozok, 9 részre osztom. Szétlapítom és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem. Megrakom a feltéttel.
Előmelegített sütőben 200°C-on 30 percet sütöm.
A bomba teteje, ha szét akar menni, nekem kettő ugyanis túrára indult, akkor sincs gond egy teáskanállal nyugodtan és erélyesen tessékeld vissza a helyére.

30 perc után kiveszem a sütőből, maradék kicsike sajttal megszórom és csak annyira teszem vissza, hogy szépen ráolvadjon.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése