Rejtvény következik:
Tökéletes túratárs, nem megy az idegeidre, nem rohan, bárhova veled tart, kis cukika, szereti az őszt és tuti meg fogsz bolondulni érte. Na mi az?
Hozzávalók 15 db-hoz:
150 g zabpehely durvára darálva
50 g darált mák
125 g áfonya
1 dl mandulatej (vagy 1 dl almalé)
2 tk Dia-wellness cukorhelyettesítő darálva
Minden hozzávalót alaposan eldolgozok, a művelet maga kicsit ragacsos lesz, lehet az áfonyák ki is lapulnak közben, az nem gond, sőt.
Ha almalével készíted, akkor ne bolti almalevet használj, hanem reszelj pépesre almát és annak a levét öntsd hozzá, tegyél bele még egy csipet fahéjat.
1 db Áfonyás mákos zabgolyó (alpro mandulatejjel számolva):
Kalória: 63 Kcal
Fehérje: 2 g
Zsír: 2 g
Szénhidrát: 7 g
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése