Gondoltátok volna, hogy a carbonara isteni finom gombával? Nem mellesleg tovább laktat.
Hozzávalók egy nagy serpenyőhöz:
2 dl főzőtejszín
1,5 dl víz
500 g csiperke
320 g vastag húsú paprika (színes kaliforniai)
2 gerezd fokhagyma
só
70 g feta (lehet parmezán is, nekem ez van a hűtőmben)
1/2 zcs Dia-welness szénhidrátcsökkentett spagetti tészta (125 g)
1 ek oliva olaj
A paprikát kockákra vágom, csiperkét hámozom és negyedelem, mindent egy nagy serpenyőbe teszek és oliva olajon lepirítom. Amikor a gomba már szépen megsült, az egészet megsózom, hozzáreszelem a fokikat és egy illatosra sütöm. Felöntöm a tejszínnel, majs hozzáadom a vizet is és a fetasajtot. Addig főzöm amíg a feta el nem olvad. Én fakanállal segítettem neki.
Hozzáadom az al'dentére kifőtt tésztát és egy kicsit még főzöm, hogy a tészta magába szívja a szaftot.
A tejszínnel kicsit spórolni fogok, méghozzá úgy, hogy 1,5 dl vízzel kipótolom.
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése