Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. augusztus 28., szerda

Vegetáriánus sült paprika

Nem kell mindig kaviár, akarom mondani hús, legalábbis nekem, ezért ma az Én ebédem paprikáról álmodott, na meg finom kölesről.


Hozzávalók:
1 db kaliforniai paprika (180 g a két fél)

2 ek (30 g) száraz köles
petrezselyemzöld
1  db (70 g) sárgarépa
1 szelet (40 g) zellergumó
1 gerezd fokhagyma

felvert tojás
1/2 kis pohár natúr joghurt

A paprikát félbe vágom. A kölest leáztatom, átmosom.
A zöldségféléket nagyra reszelem, a fokhagymát a sajtreszelő kisebbik felén reszelem, petrezselyemzöldet aprítom.
Ezután már szinte semmi móka nem marad, csak minden tölteléknek való dolgot összekeverek és a paprikába töltöm. Én a töltelékhez tettem pár ek vizet is, mert, a köles nem volt előre megfőzve, de ha van időd vagy kedved meg is főzheted előre, bár felesleges. Addig sütöm, amíg láthatóan a köles el kezd kidagadni a paprikából.

Egész mennyiség:
Kalória: 324 Kcal
Fehérje: 15 g
Zsír: 9,2 g
Szénhidrát: 39,9 g



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése