Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. augusztus 26., hétfő

Sajtszószban sült karfiol

A csőben sült ételek királya, na meg a karfioloké. Igazából nem volt kedvem karfiolt rántani, a sütő meg mindenképp ment és be is fért, hát így lett a rántott karfiolból csőben sült karfiol és tiszta jó, hogy ezt találtam ki


Hozzávalók:
260 g karfiol (annyi maradék volt a hűtőben)
100 g Dia-wellness penne tészta  csökkentett szénhidrát tartalommal. 
10 dkg sajt 
2 dob (300 g) joghurt
petrezselyemzöld
1/2 db (90 g) zöld paprika

A karfiolt és a tésztát is megfőzöm.
Egy kis tepsit kifújok oliva sprével, ráfektetem a főtt tésztát, erre pedig a főtt karfiolt.
A reszelt sajtot elkeverem, a joghurtokkal, sóval, apró kockára vágott paprikával, és petrezselyem zölddel. Az egész rakottast befedem ezzel az öntettel, 200°C-on aranybarnára sütöm.

Egész mennyiség 2 adag:
Kalória: 891 Kcal
Fehérje: 57,1 g
Zsír: 42,2 g
Szénhidrát: 62,1 g



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése