Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. augusztus 28., szerda

Tonhalas-spenótos rolád

Elkapott a spenótos hangulat, így a gyerekem főzelékének szánt spenót püréjéből csórtam egy kicsit és kis étkezésre készítettem magamnak tojásroládot. Egyetlen lepénykét sütöttem csak, azt szeleteltem fel kisebb adagokra, valahogy volt egy olyan sejtésem, hogy az egész mennyiséggel úgysem bírnék, hiába fér bele a megszabott keretekbe.


Roládhoz:
2 ek spenót püré
1 ek zabliszt
3 db tojás
nagyon kevés olaj sütéshez


Töltelékhez:
paradicsom
2 ek tonhal
1/2 kis doboz túró
1/2 kis doboz joghurt

A rolád hozzávalóiból híg omlett alapot készítek, 2 ek olajon az egész mennyiséget kisütöm, az omlettel ellentétben ezt palacsinta forgatóval meg is fordítom egyszer. Tányérra teszem, hagyom kihűlni.

A túrót kikeverem joghurttal, sót nem teszek hozzá, mert a tonhal nekem elég sós, megkenem vele az egész lepényt. Közepére paradicsomokat teszek, köré igazítom az alaposan lecsorgatott tonhalat és jó szorosan feltekerem. Beteszem hűtőbe legalább fél órára így könnyebb lesz feltekerni és szeletelni. Ha nem akarod szeletelni akkor azonnal is fogyasztható. Ujjnyi vastagra szeletelem, nekem 8 szelet és 2 vége lett.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése