Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. augusztus 20., kedd

Tökmagos házi ropi

Véget ért a mind éhen halunk hétvége, amit azért mi is enyhén benéztünk, mert persze nem volt itthon a gyereknek rágcsa, úgyhogy házi ropit készítettem, ahhoz az a kemény két hozzávaló még volt itthon. Ripsz-ropsz elkészült a ripsz-ropsz, és már röppentünk is a horgásztóra, kifogni a mai ebédnek valót, na meg élvezni a csendet.


Hozzávalók:
100 g jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
2 ek (35 g) tökmagliszt
1 dl víz
1 ek kókuszolaj
1 tk só

A liszteket elkeverem a sóval, hozzáöntöm az olajat és a vizet. Alaposan elgyúrom, pár perc múlva szépen összeáll kezelhető masszává. Tetszés szerint feldarabolom a tésztát és gilisztákat sodrok belőle.

Mehetnek a sütőbe 200°C-ra, addig kell sütni, amíg jól kiszárad, nálam 20 perc volt. Nyugodtan lehet az ajtót nyitogatni nézegetni, legalább kiszáll közben a vízpára.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése