Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. augusztus 19., hétfő

Harcsás mezzo saláta

A tavalyi év balatoni slágere a harcsa gyros volt, nem is csodálom a harcsa is a gyros is külön-külön a manna kategória nálam. Most, hogy kellemesen elaludtam, ami rám nem annyira jellemző gyorsan rá is csaptam az ötletre. Én hagyományos gyros helyett mezzo salátát szoktam enni, ha nagy ritkán nem főzök, ennek mintájára készült ma a Harcsás mezzo saláta kő kemény 10 perc alatt.


Hozzávalók:
250 g afrikai harcsa filé
oliva spré

oregano
halfűszer keverék
bors

5-6 szem koktél paradicsom
1/2 kígyó uborka
1 db kicsi tv paprika
1 nagy csipet túró
1 kk fehérborecet

Öntethez:
1 kis pohár joghurt

kapor
csipet pirospaprika

A harcsát sózom, fűszerezem, kockázom. Olivaolajjal alaposan lefújom, előmelegített gránit serpenyőben megsütöm.
Apróra vágott paradicsomot, uborkát, paprikát, sóval, fehér borecettel elkeverem, hozzáadom a harcsát, rászórom a túrót, de ha van a juh túró a legjobb hozzá. Joghurtos öntettel tálalom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése