Hozzávalók 1 adaghoz:
150 g sült pulyka
Tárkonyos gomba szószhoz:
150 g csiperke
1 púpos ek tárkony
100 g joghurt 100
1 csapott ek zabpehely darálva (15 g)
1 tk oliva olaj vagy amit használsz
1 gerezd foki
só
A pulyka sütve már adott volt, szintén sütőzacskós, fűszermentes téma, de te nyugodtan fűszerezd kedved szerint. Én ha tehetném borssal és jó sok vöröshagymával sütném.
Jöhet a gomba szósz:
A gombát szeletelem. 1 tk olajon sóval elkezdem lepirítani fedő alatt. Vizet fog ereszteni, úgyhogy nem kell alá folyadék. Közben kikeverem a joghurtot, a tárkonnyal, sóval, belereszelek 1 gerezd fokit. Amikor a gomba már megfőtt, lehúzom a hőről, gyorsan elkeverem benne a gombaszószt, visszateszem a hőre és egyet forralok rajta.
Köretként 40 g (0,5 dl ) rizskeveréket főztem ki mellé. (barnarizs, parboiled rizs, indián rizs)
Személyes megjegyzésem ez iszonyat mennyiségű adag lesz egy embernek, én egyszerűen nem bírtam megenni.
Egész adag köret nélkül:
Szénhidrát:16 g
Kalória: 407 Kcal
Egész adag körettel (IR ebéd)
Szénhidrát: 46,6 g
Kalória: 553 Kcal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése