Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. augusztus 16., péntek

Harcsa erdőmester módra

Ma halas hangulatomban voltam, úgyhogy összedobtam, cuccoltam egy kis afrikai harcsa filét erdei avar hangulatra. Igazából még nem forrt ki, hogy mi legyen a végleges neve majd a fb oldalon jöhetnek rá a javaslatok.


Hozzávalók:
300 g afrikai harcsa filé
1 db kápia paprika
4 nagy fej csiperke gomba (200 g)
1 nagy csipet szárított vargánya
sok-sok frissen őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
1 ek olivaolaj

A gombát apróra vágom, ahogy a kápia paprikát is, hozzáadom a szárított vargányát. 1 ek olajon addig sütöm, amíg minden vizet elpárologtat.
Egy kis serpenyőt olivasprével kifújok, vöröshagyma szeletekkel kirakom. Ráfektetem a sózott, halfűszerrel meghintett harcsa filét. A halat befedem a gombás cuccal. 
Előmelegített sütőben 220 °C-on sütöm, amíg a hal láthatóan átsül.

A halnak a kétféle erdei gombától igazi erdő íze és illata lesz.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése