Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. augusztus 3., szombat

Gyöngyöző rozéval pácolt kacsa fűszeres szilvaágyon.

Mire ez a poszt megjelenik én már kitudja épp hol bringázok, remélem ebédre azért hazaérek, mert tegnap este már a férjem megsütötte a kacsa specialitását, amihez csak Ő ért igazán..Persze alaposan leteszteltem, hogy tényleg, biztosan és tutira finom-e. Hát jelentem az volt, úgyhogy igen nagy motiváció a gyors hazatekerésre.


Hozzávalók:
2 dl gyöngyöző rozé bor
kb 1,5 kg szilva
1-1 tk őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj, őrölt narancsos kacsa fűszerkeverék
2 db kacsacomb
2 db kacsamell


Kacsát só és minden nélkül nyakon öntötte rozéval, aztán szépen ott is hagyta pácolódni, szerintem 1,5 órát, de simán többet is kibír, sőt!

A szilvát gyerekem kimagozta, a fűszerekkel alaposan elkeverem, egy cserép tálba tette. A kacsáról a férjem leöntötte a rozét, megsózta és a fűszeres szilvára rakta. Lefedte a cseréptálat, max hőfokon  30 percet sütötte, ezután levette cseréptál tetejét, tovább pirította 200°-on szafttal locsolgatva.
Sült szilvával és krumplipürével tálalta. (nekem karfiol rizs jutott)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése