Én még mindig nem tudom megunni a fasírtot, szerintem csak azért nem, mert ezzel nincs sok macera, meg mondjuk általában én rakom össze és a gyerekem gömbölygeti..így meg könnyű szeretni :D Most kivételesen nem a húsgombóc hanem inkább a köret dominált, így tőlem nagyon szokatlan módon a húsgombócban a fűszer csak minimálon zenélt, mert semmiképp nem akartam a köret ízét elnyomni.
Hozzávalók:
600 g darált hús
só
frissen őrölt tarka bors
2 nagy marék zabpehely
1 tojás
300 g vajbab
1 db cékla (150 g)
2 db szívsaláta
vaj
só
Fasírtot a fent írt hozzávalókkal elkeverem, kis gombócokat készítek, sütőpapíron sütőben 200°-on készre sütöm.
A salátához egy kevéske vajon, sóval, fedő alatt közepes hőmérsékleten nyers vajbabot párolok. Amikor szépen megpuhult, hozzáreszelem a nyers céklát, darabolok hozzá szívsalátát. Elkeverem és húsgombóccal tálalom.
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése