Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. július 31., szerda

Répatorta golyócskák

Ma két süti készült a hét hátralévő uzsonnáira az egyik ez a sütés nélküli, kézügyességet nem igénylő csodafinom répatorta hamisítvány, minimális szénhidráttal.


Hozzávalók 15 db-hoz:
160 g répa (2 db)
50 g darált dió
70 g mascarpone ( 1 púpos ek )
1 ek Dia-wellness cukorhelyettesítő
1 tk mézes fűszer keverék
30 g durvára darált zabpehely

Hempergetéshez 40 g darált dió

A répát hámozom, reszelem. Nem nagyom állni és nem is nyomkodom ki, csak simán reszelem és egy tálba teszem. Hozzádarálom az 50 g diót. Teszek hozzá még 1 ek édesítőszert, ízlés szerint mézeskalács fűszert. Alaposan elkeverem az egészet. Ezután kap még 30 g durvára darált zabpelyhet és 1 brutál púpos ek mascarponét. Jó kis pépes cuccot kell kapni. Szintén eldolgozom, ezután kicsike golyókat készítek. Minden golyót belehempergetek darált dióba és mehet a hűtőbe.

1 db Répatorta golyócska:
Kalória: 71 Kcal
Fehérje: 1,5 g
Zsír: 6 g
Szénhidrát: 2,4 g







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése