Hozzávalók:
300 g Afrikai harcsa filé
hal fűszer só
olivaspré
150 g paradicsom
200 g uborka
1 kis üveg töltött zöld olajbogyó (130 g)
Ínyenc mártáshoz:
2 dl tejföl
snidling, ebből elég sokat elbír, nekem sajna már kevés volt az is szénás
130 g uborka
2 nagy marék zöld töltetlen olajbogyó (60 g)
2 tk mustár
nagy csipet só
1 kk citromé
A harcsát fűszerrel, olivasprével kifújt serpenyőben megsütöm. Feldarabolom.
A mártáshoz a tejfölhöz reszelem a 130 g hámozott uborkát, hozzá aprítom az olajbogyót és a snidlinget. Kap még mustárt és citromlét is, ezután alaposan elkeverem.
A maradék 200 g uborkát mosdom és kicsike kockákra vágom, ahogy a paradicsomot is, ( a paradicsom lehet bébi paradicsom is) hozzáadom a mosott töltött olajbogyót. Az egészet elkeverem, mehet hozzá a sült hal is. Más fűszer nem fog kelleni, még só sem szerintem, mert a mártás mindent fel turbóz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése