Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. július 28., vasárnap

Mediterrán halsaláta

Kaptam egy kis könyvecskét  abban találtam egy olyan, de olyan jó halakhoz való mártást, amire azonnal rábuktam, hogy ezt ki kell próbálnom..húúú, hát ez valami zseniálisan finom.


Hozzávalók:
300 g Afrikai harcsa filé
hal fűszer só
olivaspré

150 g paradicsom
200 g uborka
1 kis üveg töltött zöld olajbogyó (130 g)

Ínyenc mártáshoz:
2 dl tejföl
snidling, ebből elég sokat elbír, nekem sajna már kevés volt az is szénás
130 g uborka
2 nagy marék zöld töltetlen olajbogyó (60 g)
2 tk mustár
nagy csipet só
1 kk citromé

A harcsát fűszerrel, olivasprével kifújt serpenyőben megsütöm. Feldarabolom.

A mártáshoz a tejfölhöz reszelem a 130 g hámozott uborkát, hozzá aprítom az olajbogyót és a snidlinget. Kap még mustárt és citromlét is, ezután alaposan elkeverem.

A maradék 200 g uborkát mosdom és kicsike kockákra vágom, ahogy a paradicsomot is, ( a paradicsom lehet bébi paradicsom is) hozzáadom a mosott töltött olajbogyót. Az egészet elkeverem, mehet hozzá a sült hal is. Más fűszer nem fog kelleni, még só sem szerintem, mert a mártás mindent fel turbóz.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése