Hozzávalók:
400 g karfiol
1 szexi dundi gerezd fokhagyma
kapor
petrezselyemzöld
250 g túró
1 kis doboz tejföl (150 g)
1/2 kis doboz joghurt (60 g)
só
A karfiolt sós vízben fél puhára főzöm, a száránál szoktam késsel ellenőrizni mikor jó.
Elkeverem a túrót, a tejfölt, joghurtot sót és az aprított, kaprot, petrezselyemzöldet, fokit. Adok hozzá ízlés szerint sót.
A fele túrós cuccot egy olajsprével kifújt kicsike cserépedénybe egyengetem, ráteszem a főtt karfiolt, ennek a tetejére a maradék túrós cucc jön. Én egy kis tepsibe tettem még a cserépedényt, mert elég keskeny a fala, nehogy levet eresszen. Mehet a 200°C-os sütőbe.
Egész adag:
Kalória: 788 Kcal
Fehérje: 53,1 g
Zsír: 50,7 g
Szénhidrát: 25 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése