Hozzávalók 8 db-hoz:
200 g zabpehely darálva
1 tojás
1 ek Dia-wellness cukorhelyettesítő
1 ek kakaópor
1 tk sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
200 ml tej (+30 ml)
0,5 dl kókuszolaj
Tetejére:
200 g mascarpone
édesítőszer ízlés szerint
Bogyós gyümölcsök: nálam 100-100 g áfonya és szeder
Muffinhoz a zabpehelyt ledarálom, elkeverem a sütőporral, szódabikarbónával, édesítőszerrel és a kakaóporral. A tojást, olajat és 2 dl tejet villával eldolgozom. A két részt elkeverem egymással és hagyom állni 10-15 percet. Mivel a darált zabpehely nedvesség felszívó képessége attól függ milyen apróra van darálva, ezért a megmaradt 30-50 ml tejet úgy kell hozzáadagolni, hogy pihentetés után, ha nagyon tömör az egész massza, akkor óvatosan a tésztához csorgatni 10-20 ml tejet. Elkeverni, ha meg mindig nem muffin jellegű, akkor mehet hozzá még pici.
Ezután szilikon muffin formába kanalazom, előmelegített 180°C-os sütőben 45 percet sütöm.
Mascarponet édesítőszerrel puha krémesre dolgozom, könnyebb vele úgy bánni, hogy amíg a muffin sül már kivesszük a hűtőből. Minden muffin tetejére kenek egy adagot, jól megpakolom gyümölccsel és kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése