Tészta hozzávalói 20 db-hoz:
1 kis doboz laktózmentes túró (250 g lehet sima túró is)
só
1 tojás
150 g zabpehely darálva
50 g zabpehely
1 kk sütőpor
1 púpos ek laktózmentes joghurt (50 g lehet sima joghurt is)
Minden hozzávalót alaposan eldogozok, egy nagyon lágy masszát kell kapni. Beteszem a hűtőbe 1 órára hagyom állni, hogy a zabpehely megszívja magát. Kiveszem szilikonlapon nagyon vékonyka tésztát nyújtok, 5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszúrom. Összesen 40 db korongot kell kapni, blogban látszik a korongok vastagsága, jobban mondva vékonysága.
Nyújtás közben ha ráragad a sodrófára a tészta, akkor mosd le a sodrófát és mindjárt megint könnyen tudsz nyújtani, plusszban lisztet ne használj. Korongokat egy széles pengéjű késsel vagy palacsintaforgatóval a legkönnyebb a szilikonlapról felemelni.
100 g Kecskesajt
snidling
kapor
1 tojásfehérje + a sárgája kenéshez
köménymag
A kecskesajtot lereszelem, aprítok hozzá snidlinget, kaprot, villával összekeverem. Só nem fog kelleni, mert elég sós a sajt. Hozzá adom a villával felvert tojásfehérjét, a kiszúrt tészta közepére teszek a sajtos cuccból, ráhelyezek egy másik vékony tésztát, széleit először kézzel ezután villával összenyomkodom. Lekenem tojássárgájával, megszórom köménymaggal.
Előmelegített sütőben 180°C-on sütöm 25-30 percig sütöm.
Ha sovány túrót használtok (vagy cottage cheeset elturmixolva 1 ek joghurttal), akkor 100-150 Kcal-t spóroltok az egész mennyiségben.
1 db Kecskesajtos köménymagos párnácska:
Kalória: 80 Kcal
Fehérje: 4 g
Zsír: 3 g
Szénhidrát: 5,7 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése