Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. június 3., hétfő

Fetasajttal sült gomba spenótos zöldbab főzelékkel

Júúú, tisztára úgy megadtam a nevet a mai ebédemnek, akár egy étteremben, csak az enyém sokkal finomabb lett.


Hozzávalók:
4 nagy fej csiperke (310 g)
50 g friss spenót levél
320 g ceruzabab

70 g laktóz mentes natúr joghurt
2 púpos ek jelölten gluténmentes zabpehelyliszt (30g)
1 ek kókuszolaj
2 gerezd fokhagyma
125 g mediterrán fűszerezésű fetasajt

A gombákat tisztítom, kibélelem a spenót felével, belegyömöszölöm a sajtot. Tapadásmentes serpenyőben mehet a sütőbe 190°ra amíg meg nem sül, látni fogod a gombán.

A maradék spenótot leaprítom a ceruzababbal együtt sós vízben megfőzőm. Közben 1ek kókuszolajon lepirítom az aprított fokhagymát. A fokhagymát kiszedem kanállal az olajból és a joghurthoz keverem, hozzáadok 2 ek zabpehelylisztet, alaposan eldolgozom.

Amikor a zöldbab megfőtt hőkiegyenlítéssel kikeverem a joghurtos habarást, beleöntöm az egész főzelékalaphoz addig főzöm amíg a főzelék besűrűsödik. Töltött gombával tálalom.

Egész mennyiség 2 adag:
Energia: 676 Kcal
Fehérje: 40 g
Zsír: 34 g
Szénhidrát: 51,4 g





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése