Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. január 4., péntek

Aszalt paradicsomos kiflik

Reggeli ötlet ínyenceknek...amikor a szénhidrátcsökkentett kifli találkozik az aszalt paradicsommal és a sárga cheddárral, olyankor felsóhajtok: hmm ez ám az élet.


Hozzávalók:
10 dkg gluténmentes szénhidrát-csökkentett kenyér és péksütemény liszt
10 g facsart citromlé
1,5 g só
1 tojás
70 g víz
15 g kókuszolaj

Töltelék:
6 db aszalt paradicsom apróra vágva
2 dkg sárga cheddar sajt reszelve

A kifli hozzávalóit alaposan elkeverem, hagyom állni kb 5 percig addig a sütőt előmelegítem 200°C-ra.

Három felé osztom a tésztát (a képen dupla adag van, mert egy tésztából mást is készítettem), Vékonyra kinyújtom, aprított aszalt paradicsomot és sárga cheddart elosztom rajtuk. Feltekerem, úgy, hogy a vége elvékonyodjon, meghajlítom, kívülről vékonyan lekenem olivával.  40 percet sütöm.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése