Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. január 3., csütörtök

Lazac sasli

Ha imádod a lazacot, de kicsit uncsinak tartod a hagyományos sült változatot, akkor ezt a receptet nagyon fogod szeretni.


Hozzávalók 4 saslihoz:
35 dkg lazac
3 ek szójaszósz
csipet só
hal fűszerkeverék
1 tk olivaolaj
1/2 fej vöröshagyma
15 dkg színes vastag húsú paprika
15 dkg cukkini

A lazacról levágom a bőrt, másfél ujjnyi nagy kockákra vágom. Elkeverem a szójaszószt az olivával, sóval és a halfűszerrel. Ráöntöm a halra, kb egy órán át időnként átkevergetve pácolom.
Halkocka nagyságúra vágom a zöldségeket, a pácolt halat a zöldségekkel saslipálcára tűzöm.
180°C-os sütőben alsó-felső sütésen sütőpapíron 35-40 percet sütöm. Amikor már kezd színesedni a hús átfordítom a másik oldalára, hogy minden oldala egyforma szép legyen.

Egész mennyiség:
Kalória: 603 Kcal
Szénhidrát: 18,5 g
Fehérje: 85,6 g
Zsír: 20,2 g



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése