Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. december 30., vasárnap

Virslis hajtóka

Szilveszterkor a virsli elmaradhatatlan, tavaly nálunk jóképű amerikai hotdogként jelent meg az asztalon, az idén pedig füstölt sajtos hajtóka készült.



 Hozzávalók 26 db-hoz:
10 dkg Szafi gluténmentes lisztkeverék csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksüteményhez
1,5 g só
15 g folyékony kókuszzsír
1 M-es tojás
100g víz
10g facsart citromlé

5 db nyers Pikok virsli

Tetejére 3 dkg reszelt füstölt trappista

A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozom. Nagyon vékonyra nyújtom kb 2 mm-re, amilyen széles a tészta olyan szélességbe végig rakom nyers virslivel, egyszer feltekerem a tésztával, majd a rúd mellett derelyeszaggatóval elvágom a tésztát..jön a következő rúd feltekerése.. Nekem három ilyen rudam lett. A rudacskákat falatokra vágom. Minden falatot befedek reszelt füstölt trappistával.
180°C-on sütöm alsó-felső sütésen 35-40 percet.

Egész mennyiség:
Kalória: 1147 Kcal
Szénhidrát: 51g
Fehérje: 47,1g
Zsír: 77,9g

1 db virslis hajtóka:
Kalória: 44 Kcal
Szénhidrát: 1,9g
Fehérje: 1,8g
Zsír: 2,9g



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése