Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. december 31., hétfő

Pulykás palócleves

Maradék sült pulykamell újrahasznosítására egy szuper jó tipp, burgonya nélkül diétásra főzve, nálunk ma Ő fogja hátra kaparni a rosszat.


Hozzávalók:
30 dkg sült pulykamell hús
30 dkg zöldbab
1 sárgarépa
1 petrezselyem gyökér
petrezselyem levél
1 ek kókuszolaj
1/2 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma

1 ek édes fűszer paprika
3 babérlevél
köménymag
1 kis doboz laktózmentes natúr joghurt (150g)
1 tk jelölten gluténmentes zabpehelyliszt

A vöröshagymát kockázom, kókuszolajon üvegesre párolom, hozzáadom az aprított fokhagymát, petrezselyemlevelet és a piros fűszerpaprikát. Kicsit pirítom őket ezután felöntöm vízzel.

Hozzáadom a kockázott sárgarépát, petrezselymet, zöldbabot, húst, babérlevelet és a sót. Készre főzöm. Félreveszem a hőről.

Elkészítem a habarást: a joghurtot elkeverem a zabpehelyliszttel, óvatosan a leveshez keverem. Visszateszem a hőre, egyet forralok rajta és kész.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése