Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. december 28., péntek

Részeges aszalvánnyal töltött vesepecsenye

Nem lesz túl bloggeres amit írok, de maradék étellel fogok dicsekedni.
Hosszú évek óta ez az egyik elmaradhatatlan karácsonyi sültjeink egyike, még soha-soha nem sikerült lencsevégre kapni, annyira finom, annyira illatos egyszerűen képtelenség fotóval bíbelődni. Szabályosan T-Rex módjára rontunk rá szegény sültecskére. Most hihetetlen módon a két töltött vesepecsenyéből ennyi megmaradt, de csak, mert két napig nem voltunk itthon...Fázisképek és grammra pontos értékek nincsenek, mert férjem kezemunkáját dicséri ez a gyönyör, viszont nagyon könnyen elkészíthető és nem lehet elrontani.


Hozzávalók:
2 db sertés vesepecsenye
1 nagy férfi marék aszalt sárgabarack
1 nagy férfi marék aszalt szilva
kb 1,5 dl rose bor
2 zcs szeletelt bacon szalonna

A húst késsel óvatosan felszúrta a férjem, belül megsózta. Az aszalványokat nagyra darabolva borral flambírozta. (Kiégette belőle az alkohol nagy részét.) A flambírozott aszalványokat a vesepecsenyébe töltötte. Nyitott végét hústűvel lezárta. Szeletelt bakon szalonnával körbetekerte minkét húst, majd 1,5 órát párolta fólia alatt alsó-felső sütésen 180°C-on. Ezután levette a fóliát és infrasütésen 200°C-on sütötte annyi ideig, hogy minden oldala piros legyen, közben a húst mindig másik oldalára fordította. (ezen a programon a hús nem szárad ki, hanem igazán szaftos lesz)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése