Hosszú évek óta ez az egyik elmaradhatatlan karácsonyi sültjeink egyike, még soha-soha nem sikerült lencsevégre kapni, annyira finom, annyira illatos egyszerűen képtelenség fotóval bíbelődni. Szabályosan T-Rex módjára rontunk rá szegény sültecskére. Most hihetetlen módon a két töltött vesepecsenyéből ennyi megmaradt, de csak, mert két napig nem voltunk itthon...Fázisképek és grammra pontos értékek nincsenek, mert férjem kezemunkáját dicséri ez a gyönyör, viszont nagyon könnyen elkészíthető és nem lehet elrontani.
Hozzávalók:
2 db sertés vesepecsenye
1 nagy férfi marék aszalt sárgabarack
1 nagy férfi marék aszalt szilva
kb 1,5 dl rose bor
2 zcs szeletelt bacon szalonna
A húst késsel óvatosan felszúrta a férjem, belül megsózta. Az aszalványokat nagyra darabolva borral flambírozta. (Kiégette belőle az alkohol nagy részét.) A flambírozott aszalványokat a vesepecsenyébe töltötte. Nyitott végét hústűvel lezárta. Szeletelt bakon szalonnával körbetekerte minkét húst, majd 1,5 órát párolta fólia alatt alsó-felső sütésen 180°C-on. Ezután levette a fóliát és infrasütésen 200°C-on sütötte annyi ideig, hogy minden oldala piros legyen, közben a húst mindig másik oldalára fordította. (ezen a programon a hús nem szárad ki, hanem igazán szaftos lesz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése