Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. december 9., vasárnap

Ropogós kacsamell édesburgonya ágyon

Zamatos kacsasültre vágytam múlt héten, és mivel a család többi tagja disznótorban volt, ezért egészen kis Vuknak éreztem magam, mind az enyém lett.


Hozzávalók:
40 dkg kacsamell
15 dkg 2 szelet batáta
rozmaring

egy marék szárított paradicsom

Két szelet batátára ületetem a sózott kacsamelleket, lefedtem szárított paradicsommal és rozmaringgal. Így sütöttem fedő alatt jénaiban 250°C-on 1 órát, fedő nélkül 180°C-on még 30 percet.

A sült kacsamelleket kiszedtem. A batátákat elkevertem az apróra vágott szárított paradicsommal és jó sok frissen őrölt borssal.
Nekem ez a mennyiség két adag, de persze kinek hogy tetszik.

Konyha tipp:
Van, aki a sütőt teljen fordítva állítja be kacsasütéshez, előbb nagyon alacsony hőfokon 150-160°C-on süti a kacsát majd a végén felemeli sütő hőt. Ez a praktika egy jó féle házi kacsánál teljesen jól működik, mert ott a kacsa izmai erőteljesebbek. A bolti kacsák estében viszont pont fordítva szoktam sütni, előbb fedő alatt magas hőn sütöm, majd fedő nélkül a szokásos 180°C-on így nem esik rostokra a hús és ropogós lesz a bőre.


Egész mennyiség:
Kalória: 824,5 Kcal
Szénhidrát: 57,2g
Fehérje: 82,6g
Zsír: 28,5g



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése