Hozzávalók:
40 dkg kacsamell
15 dkg 2 szelet batáta
rozmaring
só
egy marék szárított paradicsom
Két szelet batátára ületetem a sózott kacsamelleket, lefedtem szárított paradicsommal és rozmaringgal. Így sütöttem fedő alatt jénaiban 250°C-on 1 órát, fedő nélkül 180°C-on még 30 percet.
A sült kacsamelleket kiszedtem. A batátákat elkevertem az apróra vágott szárított paradicsommal és jó sok frissen őrölt borssal.
Nekem ez a mennyiség két adag, de persze kinek hogy tetszik.
Konyha tipp:
Van, aki a sütőt teljen fordítva állítja be kacsasütéshez, előbb nagyon alacsony hőfokon 150-160°C-on süti a kacsát majd a végén felemeli sütő hőt. Ez a praktika egy jó féle házi kacsánál teljesen jól működik, mert ott a kacsa izmai erőteljesebbek. A bolti kacsák estében viszont pont fordítva szoktam sütni, előbb fedő alatt magas hőn sütöm, majd fedő nélkül a szokásos 180°C-on így nem esik rostokra a hús és ropogós lesz a bőre.
Egész mennyiség:
Kalória: 824,5 Kcal
Szénhidrát: 57,2g
Fehérje: 82,6g
Zsír: 28,5g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése