15 dkg darált dió
1 tk utifű maghéj liszt 8g
4 ek jelölten gluténmentes zabpehely liszt 120g
1 zcs sütőpor 12g
2 ek étolaj
3 dl laktózmentes (lm) tej
3 kupa rumaroma
1 ek chiamag+3 ek lm tej+1 dl lm tej
Krém hozzávalói:
1 vaníliás puding
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
2 dl lm tej
1 kis doboz lm mascarpone 250 g vagy tf allergia esetén ennek megfelelő margarin.
10 dkg darált dió
A chiamagot leáztatom a 3 ek tejjel, időnként átkeverem, amikor félig megszívta magát, felöntöm 1 dl tejjel. Ez lesz az egyik kötőanyag.
A lisztet elkeverem a darált dióval, sütőporral. Hozzáadom a 3 dl tejet, rumaromát, édesítőszert és végült a chiamagos keveréket. Mindent alaposan elkeverek.
Egy kis tepsiben (25x16cm) vagy kerek tortaformában sütöm 200°C-on 10 percet, hogy a tészta jól feljöjjön ezután 180°C-on 35 percet.
Amikor a tészta kihűlt elkészítem a krémet:
A puding port az édesítőszerrel és a tejjel sűrű krémmé főzöm, hozzákeverem a darált dió 2/3-át, majd a mascarponét. Alaposan elkeverem villával, a tésztára kenem, tetejét a megmaradt dióval díszítem.
Margarinnal készült krémnél a margarin szobahőmérsékletű legyen. Gépi habverővel kell homogénné és habossá keverni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése