Hozzávalók:
40 dkg marha hús
1 petrezselyem
3 kisebb sárgarépa
1 nagy szelet zeller
1/2 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 pritamin paprika
1 paradicsom
2 fakanál fűszerpaprika
3 babérlevél
köménymag
só
bors
olaj
A hagymát apró kockára vágom, olajon lepirítom, hozzáadom a kockázott marha húst, babért, köménymagot, frissen őrölt borsot tovább pirítom. Amikor a hús kérges lett, hozzáadom az aprított fokhagymát, fűszerpaprikát picit pirítom, majd hozzáadom a kockázott zöldségeket és gyorsan felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi. Így rotyogtatom amíg a hús megfől. A végén még felöntöm kevés vízzel, egyet forralok rajta és kész is. Ha öregebb a marha hús, akkor a zöldségeket csak később teszem bele, de most biztos voltam benne, hogy fiatalabb hússal dolgozom.
Ebbe a gulyásba sem csipetke, sem burgonya nem került.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése