Amikor nagyon gyorsan kell valamit sütni és nincs kedved receptet keresgélni újra gondolni. akkor egész egyszerűen csak hagyd magad a megérzéseidre, tapasztalataidra és egészen biztos új csoda születik. Én abszolút így jártam tegnap este, zéró idő, majdnem zéró kedvvel fogtam hozzá úgy, hogy még csak nem is mértem ki semmit, mégis isteni finom, másnap is csodásan puha eredményt kaptam. Így ma újra lesütöttem, most már persze mindent alaposan kimérve .. így végre már nekünk is jutott belőle.
Hozzávalók:
40 dkg fehér tönköly liszt
1-1 narancs- és citromhéja reszelve
70g kókusz reszelék
70g durvára darált dió
70g reszelt répa
5 ek 4x-es édesítőszer (ha nem diétázol 20 dkg barna cukor)
2 kis pohár laktózmentes natúr joghurt
2 tojás
3 ek étolaj
2 púpos ek natúr kakaópor
1 zcs (12g) sütőpor
2 dl laktózmentes tej
Kenéshez:
1 ek 4x-es édesítőszer ízlés szerint (ha nem diétázol fehér kristálycukor)
1 kis doboz laktózmentes mascarpone (250g)
kókuszreszelék, dió vagy török mogyoró
!! - Tönköly lisztet lecserélheted zablisztre is, ebben az esetben 1 ek utifű maghéj lisztet tegyél még hozzá és kb 1dl-el több tejet - !!
A kevert tészta hozzávalót elkeverem egymással, sütőpapírral bélelt 36x27 cm-es tepsiben sütöm 170°C-on alsó-felső sütésen 35 percet, Tűpróbáig biztosan. Amikor kihűlt, felszeletelem tetszés szerint.
A mascarponét kikeverem édesítőszerrel ízlés szerint. Kiskanállal minden szelet oldalát bekenem, kókuszba és dióba forgatom a szeleteket.
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése