Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. december 20., csütörtök

Gorgonzolás csirke

Ma két rohanás között alig pár hozzávalóval készítettem egy igazán különleges és gyors ebédet. Azt hiszem ez lesz a legújabb sláger nálunk.


Hozzávalók
4 db felső comb filézve, kockázva
1 dob 150g natúr laktózmentes joghurt
10 dkg gorgonzola (kéksajt)
csipet só
1 ek mustár, nálam szemes mustár, de lehet sima is
1 tk olivaolaj

Tapadásmentes serpenyőben a mustárral, sóval elkevert csirkecombokat olivaolajon lesütöm, amikor minden oldala szépen megsült, hozzáadom joghurtot és egy joghurtos pohárnyi vizet. Fedő alatt párolom közepes hőnél. Addig pótolom a vizet amíg meg nem puhul a hús, ezután hozzáadom a gorgonzola 2/3-át, besűrítem és félre húzom a melegről.

Basmati rizzsel vagy sült zöldségekkel tálalom, maradék kéksajttal megszórom.

Egész mennyiség köret nélkül:
Kalória: 941 Kcal
Szénhidrát: 13,9g
Fehérje: 104,7g
Zsír: 46,7g




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése