Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. december 21., péntek

Lisztes zacskóban sült omlós csirkecombok

Olyan konyhai eljárást hozok ma nektek, amiről lehet még nem hallottatok. Én 18 évvel ezelőtt láttam ezt a praktikát anyósomtól, akkor még lehetett minden boltban 2 kg-os liszteket venni. Mivel anyósom rengeteg házi tésztát gyúrt a családnak és lakodalmakba is így sok-sok zacskója maradt, amit fel is használt töltött csirke sütésre, de hogy milyen finom omlós töltött csirkét sütött így... hmm. Amikor ezt meséltem tegnap a fiamnak, azonnal fel kellett hívni anyósomat, hogy lehet-e a mai lisztes zacskókkal is így sütni, képzeljétek lehet!! Úgyhogy neki is fogtam csirkecombokat két 1 kg-os zacskóba megsütni. Gyerekem egyfolytában a konyhába sündörgött, teljesen oda volt, alig várta, hogy kiszedjem és ehesse végre a "mama féle sült csirkét".


Hozzávalók:
1 kg-os kiürült lisztes zacskó (gm esetén, olyan zacskó, ami belül nem nylonos)
3-4 db csirkecomb

bármilyen fűszer, nálam Garam masala
szójaszósz (elhagyható)
1 ek étolaj

A csirkecombokat sózom, fűszerezem, olajjal és szójaszósszal locsolom. Jól elmasszírozom az olajos pácot. Beteszek egy lisztes zacskóba 3-4 combot. 30 percet sütöm 200°C-on. Anyósom azt mondta addig süssem így, amíg a zacskó el nem kezd barnulni. Azután kibontom a zacskókat és tovább sütöm pirulásig.

FIGYELEM!! A LISZTES ZACSKÓN VALÓSZÍNŰ ÁTLÁTSZÓS RAGASZTÓ IS VAN, AZT NE FELEJTSÉTEK EL LESZEDNI!!!!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése